Skær i elforbruget og spar på elregningen med 6 nemme tip

Skær i elforbruget og spar på elregningen med 6 nemme tip

Mens nogle siger, at det værste er overstået, siger andre, at vores elpriser kan risikere samme himmelflugt, som vi så i vinter. Derfor bør du ikke kassere alle de fornuftige tanker, du har gjort dig om at spare på elforbruget. De kommer dig nemlig til gode til efteråret, og et ansvarligt elforbrug er desuden en god måde, hvorpå du kan leve mere klimavenligt. Her kommer 6 nemme sparetips, som du kan bruge med det samme, og som du kan tage med sig under armen, når vi igen går vinteren i møde.

Skift en eller flere hvidevarer ud

De er altid på overoverarbejde, vores hvidevarer. Især hos børnefamilierne er der næsten altid gang i vaskemaskine, opvaskemaskine eller komfur. En opgradering af de mest hårdtarbejdende hvidevarer viser sig hurtig i form af en nedgang i elforbruget og dermed på elregningen.

Tør tøj udenfor

Tørretumbleren er en af de største forbrugere af strøm. Nu, hvor foråret er på vej, har du mulighed for at hænge tøjet til tørre udenfor og spare tørretumbleren en omgang. 

Skrift til variabel el

I mange tilfælde kan de godt betale sig for dig at skifte til en variabel elaftale, hvor du har mulighed for at tilpasse dit forbrug til elprisen i løbet af et døgn. Eksempelvis kan du indstille timeren på din vaskemaskine og opvaskemaskine til at køre om natten eller tidlidt om eftermiddagen, hvor strømprisen ofte er på sit laveste niveau. Vær dog opmærksom på at have helt up-to-date elinstallationer og masser af røgalarmer i det usandsynlige tilfælde, at der skulle ske et uheld af den brandfarlige slags med en af dine hvidevarer, mens du ikke er hjemme eller sover om natten.

Vask tøj på en lavere temperatur

En moderne vaskemaskine er meget effektiv, og det samme er de vaskemidler, du putter ind i maskinen. Prøv derfor at skifte nogle af dine 60-gradersvaske ud med vask på 40 grader. Prøv også at vaske noget at dit tøj på 30 grader frem for 40. Du vil opleve, at tøjet sagtens kan blive rent, og du sparer på strømmen, fordi maskinen ikke skal varme vandet helt så meget op.

Sørg for at afrime fryseren 

Din fryser køler mere effektivt, når der ikke sidder rim på indersiden. Der skal faktisk ikke sidde ret meget rim, før fryseren daler i effektivitet. Og da en fryser – især kummefryseren – er lidt af en strømsluger, er det værd at bruge tiden på af afrime dem. Spar penge og udnyt den ekstra plads i din fryser. Det optimale pladsforbrug er igen godt for elregnskabet, da en fyldt fryser køler mere effektivt end en halvtom en af slagsen.

Fodbold er bedre end computerspil

Det er meget sundere for børn og unge med en omgang fodbold udendørs end timevis af spilletid foran computeren. Men det er også godt for elregnskabet, hvis du kan lokke børnene til at skifte lidt af spilletiden foran skærmen ud med tid på græsplænen. For tv- og computerskærme er dyre i drift, og det kan spores positivt i kWh-forbruget, hvis de får lov at få lidt nede-tid. Skift dem også gerne ud med energimærkede skærme, så du sparer yderligere på strømmen.

admin-istratoren