Sparetip: Send penge til udlandet på en billig måde

Sparetip: Send penge til udlandet på en billig måde

Der kan være mange gode grunde til at sende penge til udlandet. Mange danskere har familie i udlandet, de ønsker at hjælpe økonomisk. Det kan også være, at man vil købe en bestemt vare, og sælgeren tager kun imod international bankoverførsel. Uanset baggrunden for overførslen, så kan de fleste i Danmark nok blive enige om, at det er relativt dyrt at sende penge til udlandet.

 

Mange tager til Western Union, når der skal sendes penge til udlandet. Tjekker man dog priserne, så vil man hurtigt finde ud af, at der er billigere alternativer. Bevares, Western Union kan også noget, men det er ikke for alle.

 

Mange oplever, at modtageren ikke får så mange penge som forventet. Dette kan selvfølgelig skyldes flere forskellige ting, men de primære årsager er følgende: valutakurser og gebyrer. Det kan godt være, at en bestemt tjeneste annoncerer med overførsler til 15 kroner, men du kommer nok til at betale en del mere i skjulte gebyrer. Det er ikke unormalt at skulle betale hvad der svarer til 5 procent for at veksle fra danske kroner til noget andet. Dette er meget, specielt hvis man sender store summer.

 

Skal du sende til Europa, så er det i de fleste tilfælde muligt at gøre direkte igennem din netbank. Problemet er dog bare, at det koster 40 kroner per udenlandsk overførsel i mange danske banker. Hvis du ikke skal sende så mange penge, så kommer dette gebyr til at udgøre en stor procentdel af det samlede beløb.

 

Ovenstående problemer kan dog løses ved at anvende nye betalingstjenester, som er ved at blive meget populære i Danmark. Vi kigger på disse i det næste afsnit af denne artikel.

 

Alternative betalingstjenester

Hvis du ikke har fulgt med i de seneste par år, så ved du nok ikke, at der er kommet rigtig mange banker og betalingstjenester på markedet i udlandet. Disse er banker og tjenester som N26, Revolut og Wise. Du kender måske den sidstnævnte som TransferWise, men de har altså skiftet navn. Det lyder også meget bedre.

 

Uanset hvilken af de ovenstående du anvender, så kan du sende penge til udlandet billigt. Så, send penge til udlandet uden at tænke for meget over gebyrerne, når du anvender disse banker og tjenester.

 

Alle tjenester tillader gratis overførsler mellem deres brugere. Dette kan du udnytte, fordi du kan sende penge gratis. Husk at du også kan veksle for 7500 kroner om måneden hos Revolut uden at skulle betale nogen former for gebyrer eller lignende. Du kan altså sende hvad der svarer til 1000 euro gratis (om måneden), hvis modtageren også bruger Revolut. Alternativt kan du oprette dig flere steder og sende fra det ene til det andet. Det er billigt, og det fungerer meget godt.

admin-istratoren