Tips til at tjene flere penge som studerende

Tips til at tjene flere penge som studerende

Som studerende kan det være svært at holde styr på sin økonomi. Det kan virke som en umulig opgave at få bare et mindre økonomisk overskud, når man kun er på SU, men der er faktisk masser af muligheder for at øge din indkomst som studerende.

 

Uanset om du leder efter et studiejob, eller du vil udnytte onlinemuligheder, vil denne artikel give dig nogle gode forslag til, hvordan du kan tjene flere penge som studerende.

 

Det mest udbredte måder at tjene penge som studerende

Mange studerende vil gerne have lidt mere økonomisk overskud i hverdagen. Det kan dog være svært at finde både tid og energi til et studiejob, når du også prøver at jonglere med masser af opgaver og eksamener!

 

Men heldigvis er der masser af måder, hvorpå du som studerende kan tjene penge uden at det går ud over dine studier.

 

Et studiejob giver nok mest mening og er for mange den mest udbredte måde at tjene penge på. Her får du en god timeløn, du får sikkert også gode vilkår og så får du en masse god erfaring. Det kræver dog, at du lander et studiejob. Til det kan du have brug for hjælp til din jobsøgning.

Som freelancer kan du arbejde fleksibelt

Hvis du gerne vil have maksimal fleksibilitet, kan du outsource dine færdigheder, og det kan give dig en ekstra indtægtskilde og hjælpe med at få lidt mere økonomisk overskud.

 

Freelance-arbejde er for dig, der vil have maksimal fleksibilitet. Her kan du se nærmere på freelancearbejde som eksempelvis copywriting eller grafisk design. Der er masser af platforme, der tilbyder freelancejob, og hvor du kan byde dig til.

 

Så du behøver faktisk bare en internetforbindelse og de rette evner, som folk efterspørger. Det er bedst, hvis du har noget specifikt, du gerne vil tilbyde potentielle kunder, som nævnt.

 

Det smarte ved freelance er, at du helt selv kan bestemme, hvor meget (eller hvor lidt) du vil arbejde. Det er derfor perfekt til den travle studerende, der ikke ønsker, at studierne skal lide under at påtage sig for meget arbejde.

 

Og du behøver faktisk ikke at være erfaren eller professionel. Du starter stille ud og bygger dig selv og din profil op. Uanset om det er webdesign, tekstforfatning, vejledning eller andre jobmuligheder, så er der utallige måder, hvorpå du som studerende kan bryde ind på freelance-markedet.

Få overskud på den lange bane med investeringer

Mens du er studerende, kan du med fordel begynde at investere. Det er en glimrende måde at sikre din fremtid på. Der er mange måder at investere på, og det kan virke uoverskueligt i starten, men ved at tage små skridt og lære, kan du skabe et fundament for en bedre økonomisk fremtid.

 

Der er selvfølgelig nogle riscisi forbundet med at investere. Det vigtigste er bare, at du aldrig investerer noget, du ikke kan tåle at miste.

 

Og du behøver ikke mange penge for at komme i gang med at investere som studerende. Faktisk er detvigtigste blot, at du kommer i gang. Jo tidligere du kommer i gang, jo bedre er det på lang sigt.

 

Med bare små beløb, der er sparet op fra sommerjob eller fødselsdagsgaver, kan du begynde at opbygge din egen investeringsportefølje, mens du studerer. Ved at lægge blot et par hundrede kroner væk om måneden eller når det er muligt, kan du bygge en fin opsparing op over lang tid takket være rentes renter-effekten.

 

admin-istratoren