Alternative energi er eftertragtet efter krigens udbrud

Alternative energi er eftertragtet efter krigens udbrud

Nu er det efterhånden seks måneder siden, at Rusland invaderede Ukraine og startede en krig, der allerede nu har varet væsentlig længere, end man havde forventet. Omfanget af konsekvenserne var næsten umulige at forudsige, inden Rusland affyrede de første skud på ukrainsk grund. Flere eksperter gjorde et forsøg på trods af dette. Det eneste de havde at gå ud fra, var fortidens krige, og de markeds- og handelstendenser vi kender. Det var måske forventeligt, at krigen ville have nogle konsekvenser på energiområdet. Det er i hvert fald det, der er sket. Benzin- og dieselpriserne er steget helt vanvittigt, og i en periode gik bølgerne højt i forhold til om gas fra Rusland skulle boykottes helt. Selvom det naturligvis gav sig selv for den vestlige verden, at Rusland skulle sanktioneres, var konsekvenserne for den enkelte borger i Danmark store, idet gaspriserne steg helt vildt. For nogle betød det, at man måtte omlægge sin levestil, så man kunne have råd til mad og hverdagsbehovene. Dette ledte flere til at undersøge mulighederne for alternative energikilder. 

 

Solcelletag som alternativ energikilde

Efter krigen brød ud i Ukraine, er det tydeligt at se, at mennesker forsøger at finde alternative energikilder. Når elpriserne stiger, bliver regningerne uoverskuelige og levestandarden falder for en stor del af befolkningen. Derfor er der også kommet mere opmærksomhed på alternativ energi. I Danmark har vi i mange år haft vindenergi, men efter denne krise har flere fået øjnene op for solcelleenergi. Der er for dem, som endnu ikke er pressede på pengepungen, en klar tendens til at anlægge solcelletag. Solcelletag giver nemlig den enkelte husstand mulighed for at nedsætte udgifterne på sit forbrug. Det er naturligvis en stor engangsudgift, når man skal have lavet solcelletag. Men herefter skulle det nye solcelletag gerne begynde at tjene sig selv ind, da man nu som husstand bliver selvforsynende på strøm. 

 

Nogle gange er det nødvendigt med kriser, før den almene borger ser muligheder i et allerede eksisterende alternativ. Det er lige præcis den tendens, vi ser efter krigens udbrud i Ukraine. Solcelletag har været en mulighed i mange år, men for mange har det virket overflødet og unødvendigt at anlægge i sin egen husstand, fordi det virkede som mere bøvl end gavn. Nogle ville måske endda mene, at solcelletag byggede på overflødige ideologier. Men lige netop nu bliver det tydeligt, at man med solcelletag kan både sikre sig sin egen energikilde, som forbliver upåvirket. Samtidig er et solcelletag også på lang sigt en investering, som kommer til at spare den enkelte borger penge. Energien har vi fortsat brug for, så det handler om at finde løsninger, som økonomisk kan svare sig, samtidig med at de skal kunne fungere, selvom verden bliver kaos. 

admin-istratoren