Hvor kan jeg chiptune min bil?

Hvor kan jeg chiptune min bil?

Chiptuning af din bil gør, at du kan få din bil til at præstere bedre, og dermed gøre din bil bedre, samt hurtigere, end da du købte den. Det foregår på den måde, at du ved tuning giver bilen flere hestekræfter, således at du til sidst står med en bil, der har en styrket motoreffekt. Du kan få chiptunet din bil ved din mekaniker, men det er vigtigt at du vælger én som du stoler på.

Er det lovligt at chiptune?

Hvis det gøres rigtigt – så ja. Bilen omprogrammeres, og selvom der er mange der får foretaget indgreb på deres biler, der i sig selv er ulovlige, så er det ikke ensbetydende med, at alle indgreb er det. Dog er det vigtigt at huske at vælge en mekaniker, der vælger at lave en kvittering til dig, når ændringen er foretaget. Hvis mekanikeren/værkstedet nægter, er der god grund til at frygte, at værkstedet gør noget ulovlig, hvorimod en kvittering burde være nok bevis for, at de tør stå inden for ændringen på din bil. Derudover kan du også vælge at sænke bilen via din gevindundervogn, dette gøres også hos et værksted.

Hvordan kan jeg chiptune min bil?

Ved at vælge chiptuning af din bil, gør det den faktisk bedre end den allerede er. Det kan ske ved, at du får ændret bilens software. Har du en ny bil er det nemmere, end vis du har en gammel bil. Det skyldtes, at en nyere bil er lavet til at få ændret sin software løbende, hvorimod en gammel bil ikke altid er lavet til at få ændret for meget ved sig.

Det mest oplagte er, at få din lokale mekaniker til, at chiptune din bil via et OBD-stik. Det er en kompliceret proces, der gør det svært for mennesker uden baggrund indenfor mekanik at gøre det selv, for at sparre penge. Kvitteringen er altså igen vigtig, når det kommer til beviset på, at det er gjort lovligt – og skulle det være gjort ulovligt, er det kvitteringen der redder dig fra at skulle stå til ansvar for noget, det er nemlig sådan, at din mekaniker står til ansvaret, hvis du får en kvittering, hvorimod der ikke er et bevis for det, hvis du skulle blive taget af politiet for ulovlig chiptuning. Hvis din mekaniker ikke giver dig en kvittering, skal du derfor tage det som noget dårligt.

admin-istratoren