Hvor meget koster det at få folie på sin bil?

Hvor meget koster det at få folie på sin bil?

Rigtigt mange ønsker at få folie på deres bil – og med god grund! Folie af bil kan nemlig give din slidte bil et nyt og smart udtryk, som er med til at give den nyt liv. Et af de oftest stillede spørgsmål, der kommer i forbindelse med folie på bil, er: hvor meget koster det? Det kan være svært at sige, hvor meget det præcist koster at lægge folie på en bil, men herunder kan du danne dig et overblik over, hvor meget det egentligt kan komme til at koste dig. Læs med herunder og bliv klogere på det pengemæssige aspekt.

Den generelle pris

Alle bilbeklædninger er forskellige, og derfor vil der også være stor forskel på, hvor meget du egentligt skal betale for at få folie på din bil. Grunden til de varierende priser er, at du kan vælge specifikke folier, der er mere specielle end andre. Nogle folier er eksempelvis i særlige materialer. Du skal som udgangspunkt forvente at betale en pris på mellem 10.000 kroner og 40.000 kroner. Det lyder måske af meget, men ønsker du at få påsat folie på din bil, skal du tænke på det som et kunstværk; jo bedre materialer og motiver, jo højere pris. Ønsker du et specifikt design, vil du med stor sandsynlighed skulle betale mere end 10.000 kroner. Vælger du at betale denne pris, ender du tilgengæld med et smukt og unik resultat med en lang holdbarhed. Er du på udkig efter et smukt resultat, der ligger i mellemklassen, skal du regne med at betale en cirkapris på 15.000 til 20.000 kroner. Hertil kan du tilkøbe diverse forskellige former for tilbehør, alt efter hvilket udtryk du ønsker, din bil skal have.

De efterfølgende opfølgningsomkostninger

Mange er ikke klar over, at der ved påsætning af folie på en bil kan være opfølgningsomkostninger, og de medregner det derfor ikke i deres budget. Hvis du ønsker at holde et klart overblik over, hvor mange penge denne udskiftning egentligt kommer til at koste, er det vigtigt, at du medregner eventuelle opfølgningsomkostninger – også selvom det ikke nødvendigvis bliver en realitet!

Ligesom med lak, skal folie passes og plejes i den efterfølgende periode, for at kunne holde det smukke udseende. Her er det blandt andet vigtigt, at du sørger for at rengøre bilen, samt folien, så ofte som overhovedet muligt. Her anbefaler eksperter regelmæssig vaskning af bilen og dens folie. Opfølgningsomkostningerne er altså ikke foretaget hos mekanikeren, men i stedet hos dig som bilejer.

 

admin-istratoren