Er den bedste investering aktier eller ejendomme i 2022?

Er den bedste investering aktier eller ejendomme i 2022?

De to måske mest attraktive aktivklasser at investere i til 2022 er ejendomme og aktier. I denne artikel tager vi et kig på fordele og ulemper ved dem begge og kommer med en anbefaling til, hvor du kan placere dine penge for den optimale afvejning mellem risiko og afkast.

 

Aktier

 

Fordele ved investering i aktier inkluderer bl.a. et højt afkast og høj grad af likviditet. Likviditet betyder, at du kan sælge dine aktier som regel øjeblikkeligt. Hvis du har brug for pengene, så har du dem. Det historiske afkast på det amerikanske aktiemarked er 7 %. Som aktieinvestor er tiden din bedste ven. Jo hurtigere du går i gang med at investere, des mere værdi får du.

 

Ulemper ved aktier er risikoen for at tabe penge på den korte bane. Der er gode aktieår med høje afkast, men der er også år, hvor dine aktier taber penge. Det gør du sjældent eller aldrig med ejendomsinvestering og obligationer. Du skal kunne klare kortvarige udsving i aktierne uden at paniksælge. 

 

Ejendomsinvestering

 

Fordele ved ejendomsinvestering er et højt afkast og høj grad af stabilitet. Ejendomme har historisk steget i værdi i store byer, ligesom at du får et løbende driftsafkast på din investering. Du tjener penge på løbende betaling af husleje og ikke på kortsigtet spekulation.

 

Ulempen ved ejendomsinvestering er først og fremmest at din investering er illikvid. Det er ikke muligt for dig at sælge investeringen fra den ene dag til den anden. Din investering er bedre, jo længere tid du har den, og transaktionsomkostningerne er ofte 3-4-5 % af værdien af dine ejendomme til ejendomsmægler, skat, tinglysning af nye lån og meget mere. Ejendomsinvestering bliver – som en god vin – kun bedre med alderen. 

 

Anbefaling

 

Vores anbefaling er simpel: 

 

Den rigtige investeringsstrategi er sjældent bare én ting. Det er sjældent 100 % aktier eller 100 % ejendomme. En kombination – måske endda med statsobligationer som en del af mikset – vil være den rigtige løsning.

admin-istratoren