Opnå store fordele med et omfangsdræn

Opnå store fordele med et omfangsdræn

Som dansker er vi vant til det omskiftelige vejr. Den ene dag er der solskin, og den næste er der regnvejr. De seneste år, har vi i Danmark set, hvor vildt vejret kan være, og dertil haft nogle ubehagelige oversvømmelser, der har kostet en del huse. Man kan derfor føle sig magtesløs, når man står i vand til knæene. Det er heldigvis ikke så ofte, at det sker, og ved at lægge et omfangsdræn kan du spare dig selv penge, og forhindre skaden, før den sker.

Gode grunde til at få lagt et omfangsdræn

Den bedste grund til at få lagt et omfangsdræn er, at det opsamler det overskydende regnvand, skidt og snavs fra jorden, og transporterer det væk fra dit hus, og videre ud i regnvandsbrønden. Specielt hvis du bor i et lavtliggende og- eller ældre hus, så er et omfangsdræn en fordel for dig. Hvis du bor i et hus med kælder, kan du med et omfangsdræn undgå vand og fugt i din kælder. På den måde sparer du også en del penge, end uden et omfangsdræn. Det er død ærgerligt, at opdage mug og fugt i din kælder efter en ordentlig omgang regn. Vidste du, at et omfangsdræn også kan øge værdien på dit hus, hvis du en dag vil sælge det?

Derfor er et omfangsdræn noget for dig

Ved at få lagt et omfangsdræn forlænger du dit hus levetid. Du forhindrer nemlig fugt, som senere kan udvikle sig til skimmelsvamp. Et omfangsdræn gør også, at dit hus får et meget bedre indeklima, som gør dig og din families liv sundere. Man kan nemlig ikke altid fornemme fugten, før det er for sent.

Hvordan ved jeg, at jeg har brug for et omfangsdræn?

Det kan måske være svært at spotte, hvornår ulykken er ude, og du har frugt i kælderen eller andre steder i dit hus. Her er nogle tegn, du skal holde øje med, så du kan finde ud af, hvorvidt du skal have lagt et omfangsdræn. Du skal særligt lægge mærke til mørke pletter og plamager, da det er et tegn på, at dit hus har fået fugt. Hvis malingen på din væg skaller, kan det også være et tegn på fugt. Det er ikke sundt, og det kan skade indeklimaet i dit hus, og du og din families sundhed kan potentielt være i fare.

admin-istratoren