Optimer din søvn og beskyt dine øjne når du arbejder

Optimer din søvn og beskyt dine øjne når du arbejder

Bruger du mange timer i løbet af dagen foran skærme, har du sikkert oplevet hovedpine og en dårligere søvn, når du lægger dig til at sove. En af de største årsager til dette er det blå lys, som skærmene udsender. Sovemasker og blue light briller kan derfor hjælpe dig med bedre at kunne slappe af om aftenen.

Hvorfor forstyrrer det blå lys vores søvn?

Vores LED-skærme som f.eks. computere, smartphones og TV udsender et kunstigt blåt lys, som vores øjne ikke kan beskytte sig imod. Det blå lys gør det sværere for kroppen at udskille søvnhormonet melatonin, der hjælper os til at blive naturligt træt.

Det kan derfor være nødvendigt at tage hjælpemidler i brug for at opretholde en god søvn.

Brug bluelight briller når du ser på skærme

Oplever du, at din søvn forværres efter timer foran skærmen, kan du med fordel investere i et par blue light briller. Brillerne blokerer de kunstige stråler, hjælper dig med at fokusere og kan forhindre spændingshovedpine.

Brug dem både om dagen og om aftenen, når du arbejder ved computeren eller sidder med din smartphone. Du vil herefter opleve at falde hurtigere til ro, når du går i seng.

Du behøver ikke at bære briller i forvejen for at drage fordel af blue light brillernes nyttige egenskaber. De fås nemlig både med og uden styrke. Se udvalget af blue light briller fra Beskyt Dit Syn her.

Sovemasker holder lyset ude

Dit soveværelse bør være helt mørkt, når du skal sove, da mørke er nødvendigt for udskillelsen af melatonin. Det kan dog være svært at få soveværelset helt mørkt, især i sommermånederne. Her kan en sovemaske være din redning.

Sovemasker fås i et utal af materialer og designs, men fælles for dem er, at de holder lyset ude. Så får du de bedste forudsætninger for en god nattesøvn.

admin-istratoren