Sådan laver du gode og kreative fotobøger

Sådan laver du gode og kreative fotobøger

Sådan laver du gode og kreative fotobøger

Det er blevet yderst moderne at lave forskellige former for fotobøger for at samle en masse gode minder et enkelt sted.

Ved at følge dette link: fremkaldelseafbilleder.dk/fotobog/ kan du læse mere om de forskellige steder, der tilbyder fotobøger, så du kan finde den leverandør, der passer bedst til dig, dine ønsker og dine behov.

Ved at læse videre her får du nogle tips og tricks til, hvad du skal tænke på og overveje, når du går i gang med projekt fotobog.

3 kriterier

For at du kan få den bedste fotobog, er der 3 kriterier, som du skal tage med i dine overvejelser:

  • Størrelse og design
  • Papirtype
  • Indbinding

Størrelse og design

Hvis du eksempelvis ønsker store billeder i A4-størrelse, så kræver det, at dine fotos har en høj opløsning, for at de ikke skal blive grynede. Så hvis du ikke har billeder, der møder de kriterier, så er det bedre at vælge en bog med mindre billeder.

Du skal derudover også tage stilling til, om bogen skal indeholde mange portrætter i højformat, eller om der er flere liggende landskabsbilleder i bredformat. Dette kommer nemlig til at være afgørende for, om du skal have en bred bog, en opretstående bog eller en kvadratisk bog.

Papirtype

Når det kommer til papirtype, er der også en række ting, du skal tage stilling til, inden du bare vælger.

Først og fremmest skal du overveje, hvor god kvalitet papiret skal have. Her anbefales det normalt, at det skal være mellem 180 og 200 gram.

Du skal beslutte dig for, om du kan nøjes med digitaltryk, eller om du ønsker fotopapir. Fotopapir gengiver i den grad farverne bedre, har bedre dybdeskarphed og en øget detaljeringsgrad. Men du betaler også det, det koster for at få fotopapir.

Sidst men ikke mindst er det altafgørende, at du tager stilling til, om dine fotos skal fremkaldes på blankt eller mat fotopapir.

Indbinding

Indbindingen er jo det, du ser først, og er også det, du kommer til at se, når bogen står på reolen. Og samtidig er det også den del, der skal tage i mod de værste stød og ridser.

Du skal derfor virkelig overveje, hvad der passer bedst til dine behov, når du vælger indbinding.

Skal det være et hardcover? Eller vil et softcover være nok til at dække dine behov? Måske har du ovenikøbet lyst til, at det skal være et mere eksklusivt læderindbind? Eller ønsker du at have spiralryg?

Forhåbentlig er du blevet klogere på, hvordan du laver den perfekte fotobog – og hvordan du vælger det rette design, den rette papirtype og den rette indbinding.

Så nu er det bare at komme i gang med at udvælge de fotos, der skal i din helt personlige fotobog.

admin-istratoren