Spar penge på dit elselskab

Spar penge på dit elselskab

Dette indhold er lavet i samarbejde med den/de virksomheder der linkes til.

El er et grundvilkår i vores hverdag – og derfor er det heller ikke noget, de fleste af os spekulerer så meget over. Når elregningen er betalt, og der er strøm i stikkontakterne, er vi glade. Men faktisk kan der være rigtig god grund til at sætte tiden af til at sætte dig ind i, hvor du får din el leveret fra og sammenlign elpriser. Der er nemlig stor forskel på elselskaberne på markedet, og ikke mindst på de former for el, de tilbyder, og de priser, de gør det til.

I dette indlæg kan du læse mere om, hvordan du muligvis kan spare penge ved at kigge nærmere på dit valg af elselskab. Hvis du godt kunne bruge lidt mere luft i budgettet på én af de helt faste poster, er der derfor god grund til at læse med og få mere viden om, hvad du skal kigge efter, når du til- eller fravælger dit nuværende elselskab.

Du må selv vælge dit elselskab

Dette første punkt lyder måske en smule basalt, men ikke desto mindre kan det alligevel være en overraskelse for nogen: Det er op til forbrugeren selv at vælge sit elselskab. Derfor står det dig også frit for at skifte elselskab, hvis du på et tidspunkt ønsker det. Nogle skifter elselskab af hensyn til priserne, hvis de finder et bedre tilbud andetsteds. Nogle gør det af miljømæssige hensyn, hvis de bliver præsenteret for et elselskab, hvor energikilden er mere grøn og vedvarende.

Du må altså selv vælge dit elselskab, som er dem, du køber strømmen fra. Netselskabet, som er dem, der ejer kablerne, der leder strømmen – det vil sige elnettet – ved din bolig, kan du ikke selv vælge.

Lav en sammenligning af forskellige elselskaber

Elselskaberne har forskellige abonnementsmuligheder hver især, og derfor også forskellige priser, de kan tilbyde dig. Hvis du gerne vil have overblikket over, hvor du kan finde den billigste el i dit område, er det derfor en god idé at sætte dig og lave en oversigt over de forskellige prisklasser hos de forskellige elselskaber i dit område. På denne måde kan du bedre sammenligne vilkår, priser og abonnementstyper.

Bliv klar over dine egne behov

Du har brug for strøm – det er ganske enkelt. Men vidste du godt, at der alligevel er varierende måder, som strømmen kan leveres til dig på? Måder, som faktisk kan have en indvirkning på din elregning i sidste ende?

Det kan være en god idé på forhånd at gøre dig det klart hvilken form for aftale, der vil passe til dig. Vil det passe bedst i forhold til din økonomiske planlægning at vælge en aftale med en fast pris, som er låst hen over en længere periode? Eller vil det alternativt give mening for din husholdningskonto, hvis du vælger en aftale med en variabel pris, der følger elpriserne dag for dag?

Det er vigtigt at vide, at det er gratis for dig at skifte elselskab. Så længe du selvfølgelig ikke bryder med en kontrakt et sted. Når du melder dig ind hos et nyt elselskab, må kontrakten der højest binde dig for seks måneder.

admin-istratoren