Vælg energivenlige LED lyskilder i dit hjem

Vælg energivenlige LED lyskilder i dit hjem

Hvis du skal til at have udskiftet dine lyskilder i din bolig, eller hvis du lige har bygget nyt og skal finde nogle nye lyskilder, er der god grund til at vælge LED pærer. Denne slags pære er nemlig både energivenlig og miljørigtig. Derudover er der også en del penge at spare på sigt, når du vælger denne form for lyskilde. Derfor er der altså rigeligt med god grund til at vælge LED pærer som din næste lyskilde.

Spar på energi med LED pærer

Det der gør denne slags pære til noget helt særligt er, at den har en større udnyttelsesgrad end eksempelvis traditionelle glødepærer og halogenpærer. Ved de mere konventionelle former for belysning, er det helt ned til kun 5% af energien, der rent faktisk bliver anvendt til at generere lys. Resten af energien bliver derimod anvendt til varme – hvilket er et spild af energi.

Når du i stedet vælger LED pærer, har du mulighed for at få pærer, der når helt ned på 5W. Til trods for det lave antal watts, producerer pærerne stadig ligeså meget lys som en konventionel 50W glødepære. Derfor sparer du en stor del strøm, når du skifter til LED.

Få pærer med en længere holdbarhed

Når du skifter til LED, vil du også opleve, at dine pærer får en markant længere levetid. Det skyldes, at levetiden på en LED pære er helt op til 20 gange længere end, hvis du anvender en traditionel glødepære. Derfor er det altid en god investering på længere sigt at vælge LED pærer. Derudover undgår du naturligvis også besværet med at skulle udskifte dine pærer jævnligt.

Vælg blandt flere forskellige farver og farvegengivelser

Det er naturligvis ikke ligegyldigt, hvilken slags farve eller type farvegengivelse en pære har. Hvis du eksempelvis har et hjemmekontor, vil du ofte gerne have en stærkere belysning her, end du eksempelvis vil have ved din sofa i stuen.

Derfor er det også en god idé at købe en lysdæmper med til din LED pære. På den måde kan du selv styre, hvor skarpt lyset skal være.

Vælg det rette antal Kelvin

Foruden en lysdæmper, har du naturligvis også mulighed for at regulere lyset ved at vælge det rette antal Kelvin. Antallet af Kelvin angiver farvetemperaturen på det lys, som bliver afgivet fra en pære. Desto højere antallet af Kelvin er, desto koldere vil pærens lys fremstå.

En kold belysning giver et mere hvidt lys, hvorimod en varm belysning giver et mere gult lys. Det er naturligvis helt op til dig, hvilken slags lys du foretrækker.

Hvis du er helt på bar bund i forhold til at bestemme, hvor mange Kelvin din LED pære skal have, kan du med fordel vælge en værdi på ca. 2700 Kelvin. Det svarer nemlig til den værdi, som en almindelig glødepære har. Sagt med andre ord er 2700 Kelvin standardløsningen.

admin-istratoren