Bryg øl selv og spar mange penge

Bryg øl selv og spar mange penge

Der sidder måske nogen og tænke at dette spareråd skulle være – Lad være med at drikke øl og spar mange penge. Det ville også bare for kedeligt ville det ikke? Jeg holder selv af øl ikke at jeg drikker rigtig mange af dem, men når jeg så tager mig en øl, så vil jeg også havde noget ordentligt øl. Jeg vil have en øl der er brygget efter de gamle håndværk og ikke en eller anden kedelig industri øl der er uden sjæl. Jeg har derfor fundet ud af, at det faktisk er muligt at brygge sin egen øl, også uden at det er så svært som det måske lyder.

Ølbrygning er let

Det er som sagt meget lettere end man måske skulle tro. Ølbrygning krævet bare lidt uden som man uden problemer kan finde på nettet. Jeg fandt selv en lille bog om ølbrygning som du også kan hente helt gratis. Du finder den på siden https://bryggerbog.dk/ – Der kan alle frit hente bogen. Den er beregnet til sådan en som mig der aldrig har brygget før, og den gang mig den helt basale viden der skulle til at komme i gang med at brygge. Jeg fandt ud af hvilket noget udstyr til ølbrygning jeg skulle have bestilt for at komme i gang, og hvilke nogle råvarer der blev anbefalet. Der er også nogle opskrifter i bogen som man kan komme i gang med.

Jeg valgte et beerkit

Jeg har som sagt aldrig brygget før, og der er forskellige metoder man kan starte med. Nu laver jeg ikke særlig meget mad for at sige slet ikke, jeg er derfor ikke den store mester i et køkken. Jeg valgte derfor den helt lette metode, hvor man brygger med et beerkit. Et beerkit er lidt som at lave saftevand. Man har en ekstrakt som man blandet med vand. Når jeg kan finde ud af det, så vil jeg sige at alle kan. Jeg var vildt spændt første gang jeg skulle blande mig øl, men jeg fulgte bare opskriften så gik det lige ud af landevejen. Jeg fik tilsat min gær og de næste dage kom der en vidunderlig duft op af gærspanden. Der gik et par uger, hvorefter det kom på flasker. Derefter skulle der så går et par uger mere, og så var det klar til at drikke. Jeg var så spændt, for det var første gang jeg skulle smage min helt egen øl, eller måske skulle jeg sige en øl jeg selv havde brygget. Det meste var jo lavet for mig. Det var dog en vild god øl og jeg fik hurtig blod på tanden til at brygge endnu mere, og jeg er kommet i gang med at brygge på den svære måde, som er den samme metode bryggerierne anvender. Jeg bestemmer derfor helt selv hvordan det kommer til at smage.

admin-istratoren