Disse omkostninger kan du have glemt i din virksomhed

Disse omkostninger kan du have glemt i din virksomhed

Der er en del omkostninger forbundet med at drive virksomhed, og det kan være svært at komme i tanke om dem alle, når der skal spares penge. Vi kommer derfor ind over, hvad du måske har glemt, og hvordan du sparer penge på de pågældende gebyrer. Det er meget nemt, og vi kommer med forslag til hjemmesider, hvor du kan læse mere om vores tips.

Det bedste skjulte “gebyr”

I gamle dage havde man penge liggende på en konto, og det fik man renter for at have. I dag skal man desværre betale negative renter, når man har penge stående på en bankkonto. Dette gør sig specielt gældende for virksomheder, hvor den første krone bliver påvirket af negative renter. Sammenligner man dette med din private bankkonto, så er der oftest tale om, at du først er omfattet af negative renter efter 100.000 kroner på din konto. Dette vil altså sige, at du betale de -0,6 procent om året på enhver krone over de 100.000 kroner.

 

Der er ikke så meget, man kan gøre ved disse negative renter. Det er ikke til forhandling, og det er de samme vilkår i alle danske banker (som regel). Du kan dog minimere antallet af penge på din erhvervskonto ved at investere dem i forskellige typer af investeringer. På den måde har du rent faktisk muligheden for at få en positiv forrentning af dine opsparede midler i virksomheden. For at kunne gøre dette, skal du selvfølgelig ikke være afhængig af de likvider, du investerer. Er du det, så er det nok ikke en god idé at investere din virksomheds midler.

 

Hvis du vil vide mere om investeringer, og om hvordan du undgår negative renter, så kan du læse mere på FinansDoktor.dk her.

 

Omkostninger i forbindelse med et nyt selskab

Skal du stifte et eller flere selskaber i den kommende tid, så kan det være en rigtig god idé at læse nøje med i dette afsnit. Alle virksomheder i Danmark skal have en bankkonto, fordi man skal have en NemKonto for at modtage penge fra det offentlige. Det er nemmest at få en NemKonto i en dansk bank, men der er høje gebyrer forbundet med dette, hvis du ikke undersøger priserne først.

 

Går du ned i din egen bank, kan du hurtigt blive mødt at oprettelsesgebyrer på flere tusind kroner. Det er selvfølgelig i din interesse at spare disse penge, og det er selvfølgelig i bankens interesse at få så mange penge i oprettelse og gebyrer som muligt. Heldigvis findes der en hjemmeside, hvor du kan læse mere om erhvervskonto priser. Herinde vil du kunne sammenligne priser og læse om de forskellige banker i Danmark og i udlandet. Der er rigtig mange penge at spare på dette, og mange overser dette gebyr.

admin-istratoren