Er du klar til at skifte gear? Fordele og ulemper ved automatgear

Er du klar til at skifte gear? Fordele og ulemper ved automatgear

Når du skal til at tage kørekort, er der typisk én ting, som kan gøre selv den sejeste lidt nervøs; koblingspunktet. For nogle er det et kæmpe problem at få styr på den forbandede koblingen, og derfor vælger de at smide håndklædet i ringen og vælge kørekort automatgear i stedet. Men er det nu også en god idé?

Må jeg køre automatgear med et almindeligt kørekort?

Når du tager B-kørekort (bil), bliver der ikke skelnet mellem manuelt og automatisk gearskifte – uanset om du har taget kørekort til manuelt eller automatgear, kan du lovligt køre biler af begge typer. Men hvis du allerede nu ved, at du ikke får brug for at kende koblingspunktet eller manuelle gear, kan du lige så godt springe direkte til automatgear, så du kan få rutine i netop dét, du skal bruge.

Fordelene ved automatgear

Der er både fordele og ulemper forbundet med kørekort til automatgear. Fordelene er blandt andet, at det er meget nemmere og hurtigere at komme i gang med kørslen, da man ikke skal tænke på koblingen. Dette kan især være en stor fordel, hvis man bor i en by, hvor trafikken er meget tæt, og man skal starte og stoppe mange gange.

Ulemperne ved automatgear

Ulemperne ved kørekort til automatgear er blandt andet, at det koster lidt mere end kørekort med manuel gearkasse. Derudover kan det være en ulempe, hvis man kommer til at køre i et område med meget stejle bakker og skal bruge koblingen for at kunne bremse. Dette kan være svært, hvis man ikke er vant til at køre med kobling.

Skift gear – kørekort til automatgear

Hvis koblingen driller, kan det være en fordel at tage kørekort til automatgear. Men hvis man ikke har problemer med koblingen og gerne vil have mere kontrol over bilen, så er kørekort med manuel gearkasse måske noget for dig. Det kommer altid an på, hvilket behov du har, og hvad du føler dig bedst tilpas med.

admin-istratoren