Få hjælp til en kollega med et alkoholmisbrug

Få hjælp til en kollega med et alkoholmisbrug

Personer med alkoholmisbrug kan man desværre finde i de fleste danske familier og virksomheder. Faktisk har ca. 585.000 danskere et skadeligt forbrug af alkohol og mange har også misbrug af stoffer, medicin eller andet. Derfor kan det godt betale sig at have en god og sund alkoholkultur i virksomheden. Et alkoholmisbrug hos en kollega påvirker hele virksomheden og vil ofte resultere i manglende effektivitet, mere fravær og at man stort set aldrig er fuldt funktionel. Det gælder også selvom misbruget kun foregår udenfor arbejdstid.

Hvis man som virksomhed opfordrer til en kultur, hvor man bliver anerkendt, hvis man er åben og ærlig, så kommer man rigtig langt. Vi ved af erfaring, at de virksomheder der støtter misbrugeren til alkoholbehandling og stiller krav derom, ofte får medarbejdere, der er langt mere effektive og pålidelige end før behandling.

 

Hvorfor alkoholbehandling?

Hvis man har et misbrug af enten alkohol eller stoffer, vil det aldrig gå over af sig selv. Det er også umuligt at komme ud af et alkoholmisbrug på egen hånd. Alkoholbehandling vil altid hjælpe en på en bedre måde end hvis man var alene om det og det vil hjælpe misbrugeren til hurtigere bedring og langt mere livskvalitet i fremtiden.

Hvorfor ambulant alkoholbehandling?

Hvis man vælger en ambulant hjælp vil man opleve mange fordele. En ambulant alkoholbehandling vil for langt de fleste være det bedste valg. Så længe det er en intens behandling med en lang efterbehandling, hvor man kan få støtte og hjælp. Ud over at prisen er ca. 1/3 af en døgnbehandling, så vil man også hos de fleste private steder have mulighed for at kunne arbejde og bo hjemme samtidig med man er i alkoholbehandling. Dette har en stor positiv effekt på ens behandlingsprognose. Det at man kan blive i vante omgivelser og ikke skal væk fra familie og arbejde har en rigtig stor betydning. Derfor vil en ambulant alkoholbehandling, som udgangspunkt være at fortrække frem for en døgnbehandling. Dog vil der være få tilfælde hvor en døgnbehandling kan være nødvendig og det er derfor altid vigtigt at tage en snak med et behandlingssted inden man vælger hvilken behandling der skal til.

Professionel og privat alkoholbehandling

Hvis man vælger det private system, vil man ofte være meget bedre stillet i forhold til at komme fri af sit misbrug. De har ofte meget mere intense forløb og inkludere gerne efter behov og ønsker familie og arbejdsgiver i behandling. Der vil også som udgangspunkt være flere muligheder for en fleksibel behandling der passer godt til alle parter. Det er faktisk også muligt at betale for en behandling før skat, hvis virksomheden har en alkoholpolitik, som hjælper alle. Dette gælder både hvis virksomheden betaler eller hvis den ansatte selv betaler over sin løn. Der findes mange gode muligheder og løsninger.

admin-istratoren