Find ud af hvor meget du kan spare på en erhvervskonto
Den danske hjemmeside ErhvervskontoPris.dk, med fokus på at hjælpe danske iværksættere med at spare penge på erhvervskonti, har lavet oversigt over priserne på erhvervskonti i Danmark. Artiklen her kigger på, hvad der kan ses i den oversigt, og hvorfor det koster penge at få en erhvervskonto i Danmark.
Den billigste erhvervskonto til ApS og A/S
Der findes en del forskellige konti til disse selskabsformer, men de to udenlandske banker / pengeinstitutter Revolut og Wise (tidligere kendt som TransferWise) er de to billigste muligheder, fordi de er gratis. Det er helt gratis at oprette en erhvervskonto hos dem, og du kan sagtens anvende dem uden at skulle betale nogen former for gebyrer.
Skal du dog have dine kontooplysninger til internationale overførsler hos Wise, skal du betale et par hundrede kroner for at få dem. Det er dog intet i forhold til de danske priser, hvor Lunar (tidligere kendt som LunarWay) er billigst med et gebyr for oprettelse på 0 kroner og et månedligt gebyr på et par hundrede kroner. Det er dog vigtigt at bemærke, at man binder sig i et helt år.
Fordelen ved at anvende Lunar frem for de andre to muligheder er, at Lunar er meget nemmere at få som NemKonto – hvilket er et krav at have til sin virksomhed. Har man ikke det, kan man ikke modtage penge fra det offentlige. Det er dog muligt at have de andre to muligheder som NemKonto, hvis man indsender en blanket til NemKonto. Denne skal dog desværre sendes med fysisk post, og du skal vedlægge en kopi af dit pas. Du kan finde denne blanket inde på deres hjemmeside.
Danske banker tager meget høje oprettelsesgebyrer
De danske banker tager generelt meget høje oprettelsesgebyrer for erhvervskonti, og dette går hårdt ud over dem der stifter et ApS med en kapital på 40000 kroner. Op til 10% af denne kan forsvinde på gebyrer til bankerne, hvis man vælger en af de dyre løsninger. Vil du have en dansk bank til din erhvervskonto, så bør du overveje Lunar. Virker det ikke som en løsning, du vil have, så bør du gøre følgende: Kontakt din nuværende bank og hør om du kan få et godt tilbud. Det er ikke altid muligt, men det kan være muligt. Hvis du allerede har et lån hos dem og / eller et realkreditlån, så har du meget gode chancer. Ville personer har fået 100% rabat på deres oprettelsesgebyr ved at spørge – andre har ikke haft held med det.
Derfor koster det penge
Intet er gratis, og det er en bankkonto til din virksomhed heller ikke. Bankerne skal tjekke rigtig mange ting, før du kan få lov til at blive kunde hos dem. Dette betyder, at der skal sidde en eller anden og gennemgå en masse ting manuelt. Disse personer skal have løn, og banken skal selvfølgelig også tjene noget på det. Alt i alt betyder det, at du skal betale for det. Hvis du ikke betaler for det direkte, så kommer du til at betale for det indirekte – eksempelvis gennem dit private lån (gebyrer eller rente).