Spar på gebyrerne når du køber Bitcoin i Danmark

Spar på gebyrerne når du køber Bitcoin i Danmark

Der er utrolig mange penge at spare, hvis du bare bruger 5 minutter på at sætte dig ind i, hvordan man køber Bitcoins i Danmark med kreditkort til lave gebyrer. For at give dig et eksempel, så er forskellen på én procent i gebyr på en handel med 10.000 kroner altså 100 kroner. Betaler du derfor én procent for meget, betaler du 100 kroner for meget. Der er rigtig mange, der køber Bitcoins for endnu større summer – derfor løber pengene (gebyrerne meget hurtigt op).

 

I denne guide skal vi kigge på, hvordan du som almindelig dansker kan spare penge, når du skal købe Bitcoins.

Skab et overblik over alle valgmuligheder

Et komplet overblik over alle alternativer er umuligt, men du kan gøre en indsats for at få et så stort overblik over valgmulighederne som muligt. Det er ikke nok at klikke på et tilfældigt link, din ven har sendt dig, fordi han eller hun har købt sine Bitcoins der.

 

Inde på den danske hjemmeside om kryptovaluta og digitale valutaer, MyCrypto.dk, har de lavet en sammenligning af gebyrer på køb af Bitcoin forskellige steder i Danmark og i udlandet. Der sammenlignes på både køb igennem bankoverførsel og kreditkort. Du kan derfor meget nemt sammenligne gebyrerne derinde. Du kan læse guiden til køb af Bitcoin her.

Hvorfor er der forskellige gebyrer? Køber jeg ikke det “samme”

Det er et meget godt spørgsmål, og vi skal nok forklare dig hvorfor. Hvis du prøver at sammenligne det med bankerne i Danmark. Produktet er det samme, og du kan ikke noget unikt det ene sted, som du ikke kan det andet. Alligevel er der forskel på priserne hos bankerne, og deres service afhænger nok også af prisen. Det samme kan man sige om de forskellige platforme, børser og hjemmesider, hvor du kan købe Bitcoin. Af denne grund er der en god mulighed for at sammenligne priser på gebyrer og spare en del penge.

 

Gebyrer på køb af Bitcoin (samt Ethereum og de andre) svinger fra omkring 0,5 procent til 5 procent afhængig af typen af betalingsmiddel. Det er nærmest altid super billigt at købe igennem bankoverførsel, hvorimod kreditkort er dyrere. Dette skyldes, at VISA og MasterCard opkræver gebyrer fra disse forhandlere. Disse gebyrer ligger typisk på 2 til 3 procent, hvorfor du skal betale mere end det. Det ender oftest på 4 til 5 procent på disse typer køb. For bankoverførsel kommer du som nævnt ned på 0,5 procent, da det er meget billigt at sende overførsler igennem SEPA.

 

Der kan også være andre gebyrer forbundet med køb og salg. Disse kan være de såkaldte “withdrawal” og “deposit” fees. Det kan altså koste penge at få penge ind og ud af en platform eller børs. Det er ikke nødvendigvis fordi de tjener penge på det, men der er altså reelle omkostninger forbundet med disse to aktiviteter. Disse gebyrer plejer ikke at være meget høje, men det er vigtigt at være opmærksom på dem.

admin-istratoren